latinica  ћирилица
21/09/2016 |  17:24 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Крсмановићу важнија фотеља од интереса народа!? (ВИДЕО)

Незапамћен медијски иступ политичара из српског народа Здравка Крсмановић (НДП), и данас је наишао на бројна реаговања. Подсјећамо, Крсмановић је за федералне медије рекао да је укидање химне и грба Републике Српске имало смисла и да САД мора да казни предсједника Милорада Додика због одржавања референдума.
Здравко Крсмановић - Фото: РТРС
Здравко КрсмановићФото: РТРС

За предсједника Милорада Додика, СНСД и српске представнике у заједничким бх. институцијама, кажу све је јасно - ово је наставак издајничке политике и подаништва Бакиру Изетбеговићу коју води тзв. Савез за промјене. 

Након овакве Крсмановићеве изјаве, не чуде ни његови позиви да САД казни предсједника Додика због одржавања референдума о Дану Републике. НДП за скандалозни иступ свог потпредсједника јуче је окривио РТРС, који је, како кажу, све то извукао из контекста. Данас, лидер ове странке Драган Чавић има другу причу.

А изборна кампања, чини се да је НДП-у важнија од Дана Републике, што је недвосмислено у својој изјави потврдио и потпредсједник НДП-а. Он каже да "у овом моменту ово није игра опозиције", као и да "СЗП неће да насједне на ту игру. Наш референдум је 2. октобра".

Оваквим изјавама тзв. Савез за промјене још једном је показао да води издајничку политику, поручује предсједник Српске.

- Немогуће је да један политичар који је из српског народа и у Републици Српској нешто одлучује, да наступа на тај начин. Познато је да се Крсмановић ранијих година залагао за БиХ без енитета. Позната је и његова криминална прошлост као начелника општине Фоча. Познато је да је дао велики допринос издајничким напорима СЗП - рекао је Додик.

Из СНСД-а су за Срну рекли да су Крсмановићеве изјаве у којима позива на увођење санкција властитом народу због референдума, изречене у духу издаје којој Република Српска свједочи од кад је тзв. Савез за промјене дошао на власт у Сарајеву.

"Будалаштинама које ти људи изговарају по федералним медијима, додворавајући се бошњачкој публици и странцима који им финансирају изборну кампању, превазишли су све што су до сада изговорили у својој политичкој ћоравости. Остаје још једино да предсједник НДП Драган Чавић објасни народу да ли је то што Крсмановић говори и званични став НДП", наводи Жељка Цвијановић, премијерка Републике Српске.

Крсмановић је можда и најхрабрији од низа слабића у Савезу за промјене, па је јавно рекао оно што сви мисле, каже Сташа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ. 

Да ли је политичарима попут Крсмановића и његових страначких колега, важнија политичка фотеља од интереса народа - одговоре ћемо добити 25. септембра, али и 2. октобра!