latinica  ћирилица
21/09/2016 |  13:50 | Аутор: СРНА

Казна за Кекеровића највећа у историји привредног криминала у БиХ

Тужилаштво БиХ поздравља првостепену пресуду Млађену Кекеровићу, који је осуђен на 14 година и пет мјесеци затвора уз одузимање имовинске користи од 3,9 милиона КМ, као и некретнина, што је највећа икада изречена пресуда у БиХ у предметима финансијског и привредног криминала.
Тужилаштво БиХ - Фото: архив
Тужилаштво БиХФото: архив

У овом предмету изречене су и пресуде за два правна лица, као и кривична мјера гашења правног лица, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Након добијања писаног отправка пресуде поступајући тужилац ће одлучити о евентуалном улагању жалбе на пресуду.

Раније су у предмету Кекеровић и осталим оптуженима изречене казне од једне до седам година затвора, као и условне казне на основу споразума, а одузета је незаконита имовинска корист од око 3,5 милиона КМ, подјсећају из Тужилаштва БиХ.

Суд БиХ јуче је због организованог криминала осудио Млађена Кекеровића на јединствену казну затвора од 14 година и пет мјесеци затвора.

Кекеровић је проглашен кривим за организовани криминал у вези са кривичним дјелима пореска утаја, прање новца, скидање или повреда службеног печата или знака, тешка крађа и царинска превара.

У изречену казну затвора Кекеровићу ће бити урачунато вријеме проведено у притвору.

Суд је од оптуженог одузео противправно стечену имовинску корист, новчани износ од 3.885.056 КМ и некретнине.

У оптужници Тужилаштва БиХ наводи се и да је оптужени Кекеровић од почетка 2006. до краја 2009. године организовао и руководио припадницима групе за организовани криминал која је давала лажне податке о стеченим опорезивим приходима и избјегла плаћање пореских дажбина прописаних пореским законодавством БиХ, те у вишемилионском износу оштетила буџет БиХ.