latinica  ћирилица
21/09/2016 |  12:06 | Аутор: СРНА

Сутра "Дан без аутомобила" у Бањалуци и Лакташима

Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске и Ауто-мото друштво /АМД/ "Бањалука" сутра ће у Бањалуци додијелити награде најбољима на такмичењу у вожњи бицикла, које је организовано у оквиру међународне манифестације "Европска недјеља мобилности-Дан без аутомобила".
Дан без аутомобила - Фото: РТРС
Дан без аутомобилаФото: РТРС

Пријаве су у 10.00 часова, а такмичење би требало да почне у 11.00 часова на платоу испред Галерије умјетности Српске.

Такмичењу ће присуствовати генерални секретар АМС-а Српске Ранко Бабић, шеф бањалучке канцеларије ОЕБС-а Дмитри Јорданиди, као и представници Агенције за безбједност саобраћаја Српске, који ће у 12.00 часова дати изјаве новинарима.

Бабић ће у 9.00 часова посјетити покретни полигон за обуку дјеце у саобраћају на Тргу палих бораца у Лакташима.

"Европску недјељу мобилности" сваког 22. септембра традиционално обиљежавају Министарство саобраћаја и веза Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Српске, АМС Српске, ауто-мото друштва и локалне заједнице.

Овогодишња тема је - "Паметна и одржива мобилност - инвестиција за Европу" са позивом на акцију "Паметна мобилност. Јака економија".

"Циљ кампање је промоција здравог начина живота, као и идеја мобилности без загађења животне средине. Промоцијом алтернативног превоза постиже се побољшање начина живота у урбаним срединама и подиже еколошка свијест становништва", саопштено је из АМС-а Српске.

АМС Српске и ауто-мото друштва ће у оквиру "Европске недјеље мобилности" подржати и спровођење пројекта ЕДВАРД, чији је циљ остваривање напретка у смањењу смртних случајева и повреда на путу.