latinica  ћирилица
21/09/2016 |  08:30 | Аутор: СРНА

Магла на подручју Мркоњић Града

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувим или мјестимично влажним коловозима, у котлинама и дуж ријека мјестимично има магле, а на подручју Мркоњић Града видљивост је смањена на око 50 метара, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

На дијеловима путева који воде кроз усјеке учестали су одрони камења и земље на коловоз.

Дио изграђеног ауто-пута од петље "Јоховац" до ријеке Босне, укључујући мост преко ријеке Босне у дужини од 1,6 километара, неће бити у функцији до завршетка изградње ауто-пута на коридору "Пет це".

Ради безбједног саобраћања на ауто-путу успостављен је посебан режим саобраћаја регионалном и магистралном путу на подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", са постављеном привременом сигнализацијом.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, /дионица Бањалука-Прњавор/, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

На дијелу магистралног пута, дионица Клашнице-Прњавор, за потребе извођења радова на изградњи аутопута Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, свакодневно је измијењено одвијање саобраћаја.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и биће преусмјерен на алтернативни путни правац, локални пут кроз село Брестово, гдје је на снази забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

На дионици магистралног пута Саставци-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању до 10 минута од 9.00 до 10.00 часова и од 13.00 до 15.00 часова због бушења и минирања терена.

Због минерских радова на дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека, код МХЕ "Бочац" саобраћај ће повремено бити обустављан саобраћаја од 14.00 до 14.30 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

Због реконструкције градског водоводног система Козарска Дубица на дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица један измијењен је режим саобраћања.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута Каракај два-Дрињача саобраћа се једном траком, уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

Због реконструкције водоводне мреже измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Приједор-Козарац. На дионици магистралног пута Козарска Дубица један-Приједор због реконструкције и проширења водоводног система у Приједору у току је измјена саобраћаја, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћа успорено, једном траком у дужини од 800 метара.

Због изградње обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина измијењен је режим одвијања саобраћаја у брчанском насељу Гредице.

Ради извођења деминерских радова биће привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Теслић-Јелах, на локацији Врела, од 8.00 до 16.00 часова. Обустава ће трајати 30 минута, а 15 минута пропуштање саобраћаја.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 часова актуелни су на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани у мјесту Крагљиводе. Саобраћај се обуставља у интервалима од 30 минута, а 10 минута траје пропуштање.

Због деминерских радова у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, биће извршена повремена обустава саообраћаја на дионици магистралног пута Бродско Поље-Брусница од 8.00 до 15.00 часова.

Повремене обуставе саобраћаја, због деминерских радова, биће на снази и на дионицама магистралних путева Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица, и Кобаш један-Дервента, у мјесту Беглуци, као и на локалном путу Скиповац-Доњи-Скиповац Горњи, Добој. Обуставе ће бити извршене од 8.00 до 16.00 часова и трајаће 30 минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње моста преко Шарговачког потока у Бањалуци до 4. децембра биће обустављен моторни и пјешачки саобраћај преко Дјевојачог моста у Суботичкој улици, а аутобуси на градској линији број 19 Српски Милановац-Центар-Српски Милановац саобраћаће измијењено.

Због одржавања централног предизборног скупа у Кнежеву, од 15.30 до 17.00 часова данас ће бити забрањен саобраћај за сва возила на дионици регионалног пута која пролази кроз центар општине, а саобраћај ће бити преусмјерен улицама Браће Шеварике и Дујке Комљеновића.

И у Модричи ће због одржавања предизборног скупа бити обустављен саобраћај од 19.00 до 23.00 часа, на магистралном путу који пролази кроз центар општине, Улица цара Лазара од Улице Јована Дучића до Трга Милана Јелића и Улица Видовданска од Трга Милана Јелића до Улице Милоша Црњанског.

Саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне правце улицама цара Лазара, Јована Дучића, Гаврила Принципа, Берлинску улицу, Милоша Црњанског и Видовданску улицу.

У Федерацији БиХ интензитет саобраћаја јутрос је појачан у градским центрима.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања терена, актуелне су на магистралним путевима Лончари-Орашје, у близини мјеста Дусине, и Теслић-Јелах, на локалитету Врела, као и на регионалним путевима Горажде-Чајниче, код мјеста Зупчићи, и Маглај-Завидовићи, Крсно Поље.

У току су и радови на санацији клизишта у мјесту Лучина на дионици Јајце-Црна Ријека, гдје се саобраћа једном траком наизмјенично уз повремене обуставе до 60 минута.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.