latinica  ћирилица
20/09/2016 |  22:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Фондација Ђоковић у Милану: Аукција за дјецу Србије

Фондација Ђоковић, коју је основао најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, организовала је вечерас у Милану добротворну вечеру акуцију са које сва средства иду за програме раног образовања дјеце у Србији.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Око 400 званица окупило се средњевјековном замку Сфорцеско, а међу гостима били су чувени модни креатор Ђорђо Армани, прослављени фудбалери Милана Паоло Малдини и Андреј Шевченко, уредница Вога Ана Винтур, српски кошаркаши Мирослав Радуљица и Милан Мачван и бројна друга имена из свијета спорта, моде, шоубизниса.

Сва скупљена средства биће усмјерена ка програмима раног образовања за дјецу Србије, а циљ је да свако дијете има једнаке шансе да се развија и учи, нарочито у најранијем периоду живота које је од изузетне важности, као и да се малишанима омогуће програми који ће подстаћи њихова знања, креативност и омогућити им социјализацију, игру и дружење са вршњацима.

Уједно, сутра и прекосутра прикупљаће се новац на ревијалним мечевима, у којима ће се првог дана састати Ђоковић и Рафаел Надал, а другог дубл, гдје ће са једне стране бити Ђоковић и Флавија Пенета, а са друге Серена Вилијамс и Фабио Фоњини.