latinica  ћирилица
20/09/2016 |  18:29 | Аутор: СРНА

Михајловић: У новембру завршетак градње моста између Љубовије и Братунца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је у Бањалуци да би у новембру требало да буде завршена градња моста преко ријеке Дрине од Љубовије до Братунца, за шта ће бити утрошено 13 милиона евра.
Министри о сарадњи у области инфраструктуре - Фото: СРНА
Министри о сарадњи у области инфраструктуреФото: СРНА

"Инфраструктурни пројекти се морају реализовати да би се повезивале земље западног Балкана, али и ради њиховог економског напретка. Иако ће мост бити завршен у новембру, грађани га неће моћи користити док не буде завршена изградња граничних прелаза, што би могло да буде почетком наредне године", рекла је Михајловићева.

Она је напоменула да је од Савјета министара БиХ добила информацију да ће завршити све преузете обавезе у реализацији градње моста преко ријеке Дрине.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић подсјетила је да је на позив Михајловићеве, са министром саобраћаја и веза Републике Српске Неђом Трнинићем, 16. септембра посјетила градилиште моста у Љубовији.

"Михајловићева је затражила да снагом ауторитета посредујемо код Савјета министара БиХ да преузету обавезу у реализацији изградње моста коначно заврши", рекла је Голићева.

Говорећи о изградњи трасе ауто-пута од Бањалуке до Прњавора, Голићева је истакла да инвеститори посједују све потребе дозволе за изградњу дионице, да радове изводе планираном динамиком и да су ријешени сви имовинскоправни односи.