latinica  ћирилица
20/09/2016 |  18:22 ⇒ 18:22 | Аутор: СРНА

Савчић: Халиловић је већ показао колико је неспособан

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић поручио је да су неозбиљне пријетње бившег начелника Ратног штаба такозване Армије БиХ Сефера Халиловића о нестанку Српске ако референдум /о Дану Републике/ буде одржан, те да је он своју неспособност показао током посљедњег рата.
Миломир Савчић - Фото: РТРС
Миломир СавчићФото: РТРС

"У сваком случају не треба то потцијенти јер острашћених има на свим странама, поготово, у новије вријеме тих радикализованих исламских елемената који могу појединачним акцијама нанијети штету, али у тој мјери да нестане Република Српска апсолутно не, у то сам чврсто увјерен", рекао је Савчић за Срну.

Он је истакао да је Халиловић човјек који једино зна да уништава и разбија, те да је тако радио и у прошлој држави, издао је ЈНА и СФРЈ, а један је од оснивача "Патриотске лиге", паравојних формација БиХ и људи који је, у најмању руку, починио кривично ђело ратног злочина против мира у БиХ.

"Ако, не дај Боже, дође до каквог сукоба, за Србе би одлично било да на челу те непријатељске војске буде Халиловић, јер би та војска врло брзо била поражена управо због неспособности команданта који ништа друго и не зна него да пријети да би остварио неки политички циљ, а никаквих способности, ни војничких, ни било шта друго нема", рекао је Савчић.

Бивши начелник Ратног штаба такозване Армије БиХ Сефер Халиловић запријетио је нестајањем Републике Српске ако референдум у Српској буде спроведен јер, како тврди, то ће значити "распакивање" Дејтонског мировног споразума и ступање на снагу Устава БиХ.