latinica  ћирилица
20/09/2016 |  18:13 | Аутор: СРНА

Рајилић: Халиловић је ратни злочинац

Сефер Халиловић је ратни злочинац и већ је требало да буде процесуиран за оно шта је радио, оцијенила је предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

Рајилићева је навела да је Халиловић крив за многе ствари као што су разваљивање Југославије, стварање паравојних формација, за злочин против мира.

"Он је већ злочинац и мало му је оно што је било, тражи поново проблема. Њега је требало процесуирати и затворити за оно што је до сада радио", рекла је Рајилићева Срни након што је некадашњи начелник ратног штаба такозване Армије БиХ Сефер Халиловић запријетио нестајањем Републике Српске ако буде спроведен референдум у Српској.

Будући да Суд и Тужилаштво БиХ не раде по правди већ у интересу бошњачког народа, каже Рајилићева, Халиловић види да по садашњем правосуђу БиХ може да тражи још рата.

Она је оцијенила да Халиловић никада неће одговарати за оно што је до сада урадио.

Рајилићева сматра да је против рата више од 80 одсто бошњачког народа, те да и они не мисле да ратом могу било шта ријешити.

"Не мислим да бошњачки народ тражи рата. Тражити рата зато што један народ тражи своја права и да буде равноправан са осталим народима је ван сваке памети", рекла је Рајилићева.

Она је оцијенила да Халиловића не подржава ни његов народ. "Да га подржавају, био би предсједник Федерације БиХ, не би био нека тамо маргинална странка", истакла је Рајилићева.