latinica  ћирилица
20/09/2016 |  17:50 | Аутор: СРНА

Бањалучка администрација: Чавић пријетио комуналном полицајцу

Градска управа Бањалука најоштрије је осудила пријетње предсједника Народног демократског покрета /НДП/ Драгана Чавића упућене комуналном полицајцу због уклањања предизборних плаката са локације која није предвиђена за политичко оглашавање.
Драган Чавић - Фото: РТРС
Драган ЧавићФото: РТРС

Политичко плакатирање уочено је јуче током редовног комунално-инспекцијског прегледа у Карађорђевој улици, гдје су били залијепљени и плакати НДП-а на зидовима кружног тока, који су фотографисани и уклоњени, потврђено је Срни у Градској управи.

Након тога Чавић је путем телефона упутио низ пријетњи комуналном полицајцу који је водио случај.

Према незваничним сазнањима Срне, Чавић, који је кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке, поручио је комуналном полицајцу да неће писати записнике када он побиједи.

Из Градске управе су поручили да ће Одјељење комуналне полиције поступати у складу са важећим прописима према свим политичким субјектима који непрописно врше политичко оглашавање током предизборне кампање.

Одлуком о рекламирању на територији Бањалуке забрањен је било какав вид политичког оглашавања ван мјеста која су за то предвиђена, на шта је Комунална полиција прије почетка изборне кампање упозорила све политичке субјекте.

Партије су упозорене и да ће против свих који крше ову одлуку бити предузете законом одговарајуће мјере.

"Комунални полицајци који врше своју дужност не смију због тога бити предмет било каквих пријетњи и напада", наглашавају из Градске управе.