latinica  ћирилица
20/09/2016 |  17:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Белај који се призива у БиХ неће стићи само један народ

Министар рада Србије Александар Вулин оцјенио је данас да су пријетње бившег генерела и команданта тзв. Армије РБиХ Сефера Халиловића нестанком Републике Српске наставак фашизма на које, како је поручио високи представник у БиХ Валентин Инцко не би смио да оћути.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Пријетити нестанком РС и српском народу је наставак фашизма који смо у 20 вијеку гледали и проживјели више пута", поручио је Вулин.

Он је казао да, ако је неко мислио да су упозорења премијера Србије Александра Вучића да се неће дозволити понављање Јасеновца и Олује претјерана и непотребна, сада може да се увјери да су била упућена на вријеме и на праве адресе.

"Нека нико у БиХ не помиње оружје, протјеривање и нестанак јер белај о коме Халиловић говори неће стићи само један народ. Србија тражи мир, тражи смиривање и тражи да званичници БиХ осуде пријетње погромом и хушкање на рат", навео је Вулин.

Каже да Инцко на пријетње истребљењем Срба не би смио да ћути.

"Халиловић својим позивом на рат призива несрећу свим народима БиХ. Међу Србима нема никога ко је за рат, а ово је прилика да руководство Бошњака покаже колико је међу њима опредјељених за мир", навео је Вулин.