latinica  ћирилица
20/09/2016 |  17:39 | Аутор: СРНА

Ћосић-Лукач: Пред референдум и изборе подићи све ресурсе на највиши степен

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је у Бијељини да ће полиција пред предстојећи референдум и изборе подићи све ресурсе на највиши степен да би безбједност била на највишем могућем нивоу.
Бијељина - полиција - Фото: СРНА
Бијељина - полицијаФото: СРНА

Лукач је након састанка са начелником Центра јавне безбједности Бијељина Жарком Ћосићем рекао да се то чини с циљем да се грађанима осигура безбједан излазак на референдум о Дану Републике, 25. септембра, као и на предстојеће изборе.

Он је навео да је са руководством ЦЈБ Бијељина разговарао о актуелној безбједносној ситуацији и начину обезбјеђивања предстојећег референдума и избора, те нагласио да ће полиција учинити све што је у њеној моћи да ти догађаји протекну безбједно.

Лукач је најавио да би ускоро требало да буде формиран нови ЦЈБ у Зворнику, чиме ће Центар у Бијељини, који још увијек покрива и Зворник, бити подијељен на два дијела.

"Сматрамо да ће то допринијети бољој организованости полиције и бољем одговору потребама грађана на подручју будућег ЦЈБ Зворник", оцијенио је Лукач.

Начелник бијељинског ЦЈБ Ћосић рекао је да су министру данас представљени резултати рада Центра, те нагласио да полиција спремно дочекује предстојеће догађаје - обезбјеђивање референдума и избора.

Он је додао да је са министром Лукачем разговарао о Полицијској станици два у Бијељини, да се очекује да би то могло бити завршено до 21. новембра, славе МУП-а Српске, те напоменуо да то значи да ће у Бијељини ускоро бити двије станице прве категорије.