latinica  ћирилица
20/09/2016 |  17:21 ⇒ 21/09/2016 | 10:51 | Аутор: РТРС

Реаговања на скандалозан наступ Здравка Крсмановића (ВИДЕО)

И данас реаговања на скандалозан наступ потпредсједника НДП-а Здравка Крсмановића.
Здравко Крсмановић - Фото: СРНА
Здравко КрсмановићФото: СРНА

Својим посљедњим медијским иступима недвосмислено је показао да се њему, његовој странци и његовом Савезу за промјене више никада неће моћи вјеровати, изјавила је посланица СНСД у Парламентарној скупштини БиХ, Душанка Мајкић.

Предсједник НДП Драган Чавић, данас је одбио да коментарише Крсмановићеве наводе да опозиција игра своју утакмицу и чека да САД казне Додика због референдума како би опозиција могла преузети власт.

Крсмановић је својим беспризорним изјавама погодио мету - обрадовао је гледаоце у Федерацији БиХ и добио њихов громогласан аплауз. Крсмановић је међутим и оголио политику тзв Савеза за промјене, каже Душанка Мајкић, а који су по признању потпредсједника НДП, у причу о референдуму ушли само како не би били пометени на изборима, надајући се да ће Власт Српске бити санкционисана, и опозиција тако преузети власт.

- Да није било тог Крсмановићевог интервјуа за сарајевску телевизију "Фејс", тешко би неко могао повјеровати да су неки српски политичари у стању толико ниско пасти, призивајући санкције властитом народу и тешко стеченој Републици око које и даље "завија" мноштво вукова, истакла је Мајкићева.

Кључно питање, како каже је: Да ли је то индивидуално мишљење Здравка Крсмановића и зашто ћути његов предсједник Драган Чавић. Чавић је јуче негирао да је Крсмановић рекао да је против референдума, а данас је избјегао новинарско питање:

Крсмановић је, подсјећамо, навео да опозиција игра своју утакмицу и позвао САД да санкционишу спровођење референдума, напомињујући да је опозиција спремна да буде алтернатива.

Мајкићева је примјетила да се Крсмановићева прича не разликује од Изетбеговићеве, обојицу, каже, муче питања како се ријешити Милорада Додика и Републике Српске. Обојица су каже, против референдума, а обојица су била и за укидање грба и химне Републике Српске.