latinica  ћирилица
20/09/2016 |  17:11 | Аутор: РТС

Николић: Извукли смо најтежег противника у Купу

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да "максимално озбиљно" приступа Купу и да његови фудбалери морају исто тако да приступе утакмици с Напретком у шеснаестини финала најмасовнијег такмичења.
Марко Николић - Фото: blic.rs
Марко НиколићФото: blic.rs

"Говорио сам и раније да ово такмичење јако много цијеним, иако многи желе да потцјене његов значај. Ја мислим да је важно и тако му приступамо. Други разлог што треба да будемо озбиљни јесте то што смо на жријебу добили апсолутно најтежег противника, Напредак из Крушевца. Тим који је умио да буде јако непријатан за Партизан у неком претходном периоду", рекао је Николић.

"Искусан тим – Никола Петровић, Јован Маркоски, Братислав Пуношевац и тако даље... Имају искуство, квалитет и младе играче. Организован је то клуб за ове наше српске прилике. Очекује нас јако непријанта утакмица у згуснутом распореду. Од велике важности је да сав свој фокус посветимо тој утакмици. Имали смо један тренинг и анализу, а данас и другу и урадићемо све да у скраћеном циклусу припремимо утакмицу како заслужује", рекао је Николић.

Он је казао да не жели да Партизан буде изненађење у овој фази такмичења.

"Увијек у овим колима се деси неко изненађење. Не бих да Партизан буде изненађење, не смијемо то себи да дозволимо. Противник је више него квалитетан, поготово у овој фази у Купу. Очекујем подршку са трибина. То је потребно играчима. Надам се да ће публика препознати борбеност, однос према дресу, па и понекад квалитет", рекао је Николић.

Он је казао да ће једине промјене у тиму у односу на онај који је у суботу побиједио Црвену звезду у дербију бити "принудне".

Новинари су питали Николића о дербију, а он је рекао да је већ заборавио ту утакмицу у такмичарском смислу, али је признао да је атмосфера боља.

"Љепше је утолико што смо себи поправили амбијент и атмосферу у којој живимо и радимо. Добили смо нову енергију за играче. Али ми смо и даље на диоби четвртог мјеста, а водећи тимови нам бјеже шест и седам бодова. Испред нас је много великог рада и труда да подигнемо Партизан на ниво на коме треба да буде. Никакве црте не бисмо смјели да повлачимо, то би било погубно за нас и нећемо то себи дозволити", рекао је Николић.

Он је казао да тим није вјежбао пенале и оцијенио је да је то "мало лаичка прича".

"Нисмо вјежбали пенале. Ја отприлике знам ко може да шутира пенале у Партизану. А то је мало лаичка прича, као и она психолошка припрема за једну утакмицу. То не постоји. Психолошка припрема траје мјесецима, кроз сваки тренинг, састанак, разговор, а исто важи за пенале. Не знам шта бисмо могли да увјежбамо у ова три дана што не вјежбамо мјесецима", рекао је Николић.

Он је на новинарско питање одговорио да му лично прија учинак од три побједе у три дербија.

"Нећу да будем неискрен и да кажем да ми не прија. Наравно да је лијепо, али сам свјестан тога да ако се сутра не побиједи, да ће та чињеница коју сте споменули пасти у воду", рекао је Николић.

Утакмица Партизан – Напредак игра се у сриједу од 18.00 на стадиону Партизана.