latinica  ћирилица
20/09/2016 |  17:06 ⇒ 17:07 | Аутор: Б92

Вукашиновић-Весић: Надал, Вилијамс, Бајлс, Фрум – то није допинг!

Директорка Антидопинг агенције Србије (АДАС) др Милица Вукашиновић-Весић тврди да случај са дозвољеном употребом забрањених лијекова није допинг.
Милица Вукашиновић-Весић - Фото: Screenshot
Милица Вукашиновић-ВесићФото: Screenshot

Претходних дана свијет спорта је уздрмало цурење докумената из Свјетске антидопинг агенције (WADA) која потврђују да су бројни врхунски спортисти, међу њима Рафаел Надал, сестре Вилијамс, Симон Бајлс, Крис Фрум, имали дозволу да користе лijекове који су на листи забрањених супстанци.

"То није допинг јер постоји систем који је направљен, а којим је омогућено спортистима да користе лијекове који су им неопходни да користе лијекове који су им потребни за лијечење болести или повреда. Постоји листа лијекова које спортисти могу да користе у терапеутске сврхе. Они само треба да са љекаром попуне формулар на основу процјене љекара, поднесу захтјев својој антидопинг агенцији, на примјер нама у Србији, а онда наш одбор за терапеутску употребу лијекова који чине двојица професора и један љекар одлучују да ли је могуће издати такво изузеће", рекла је Вукашиновић-Весић гостујући на ТВ Б92.