latinica  ћирилица
20/09/2016 |  16:39 | Аутор: СРНА

Разбијен грчко-албански нарко-картел

Италијанска полиција разбила је велики грчко-албански нарко-картел који је мафију снабдијевао лаким и тешким дрогама и извршено је 99 хапшења, саопштено је данас из италијанске полиције. У саопштењу се наводи да су мете операције "Нови ланац" биле четири различите криминалне групације.

У саопштењу се истиче да су четири осумњичена приведена у Грчкој, Белгији и Албанији на основу европских налога за хапшење.

Власти су заплијениле 117 килограма кокаина, 4.629 килограма марихуане, 90 килограма хашиша, 850 грама хероина или морфијума, 554.000 евра у готовини, седам аутомобила, пет камиона, два чамца и једно камп-возило.

У саопштењу се додаје да би кокаин и хашиш, који су стизали из Шпаније и Холандије, били прокријумчарени у Италију уз морску храну, воће и поврће које су испоручивале фирме чији су оснивачи кријумчари наркотика у Белгији, Грчкој и Бугарској.

"Марихуана узгајана у Албанији у Италији дошла би у глисерима или рибарским бродовима, а била би испоручена у унутрашњост помоћу великих камп-возила или скривена у камионима натовареним наранџама", наводи се у саопштењу.

Истрага је почела 2012. године надзором илегалног нарко-тржишта у Бреши, недалеко од Милана. Грчко-албански криминалци продавали су наркотике клановима у Италији повезаним са мафијама Камора, Сакра Корона Унита и Ндрангета.