latinica  ћирилица
20/09/2016 |  16:07 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Зворник: Потписан су Споразум о програму подршке маргинализованим групама (ВИДЕО)

Представници Градске управе Зворник потписали су Споразум о сарадњи с представницима Програма подршке маргинализованим групама који финансира Америчка агенција за међународни развој, а који подразумијева подршку маргинализованим групама жена у развоју бизниса. За реализацију овог пројекта биће издвојено 60 хиљада марака, уз учешће Града и УСАИД-а од по 30 хиљада.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Циљ пројекта јесте подршка покретању и развоју бизниса у наредних годину дана маргинализованих група жена с подручја Зворника: жена жртава насиља, особа с инвалидитетом, мајки особа с инвалидитетом, незапослених младих жена.

- Град Зворник и УСАИД ће заједно утврдити приоритете који су то најважнији за овај град и заједн ћемо видјети који су то стартер бизниси који су најодрживији и они који могу у овом граду допринијети да остану и да помогну развоју привреде, рекао је Јасмин Бешић, директор Програма подршке маргинализованим групама.

Након потписивања уговора услиједиће јавни позив од стране Градске управе. УСАИД ће пружити подршку у виду обуке жена које буду одабране, али и у смислу савјета у области маркетинга и израде бизнис планова. На Градској управи је да донесе одлуку шта је у овом тренутку најприоритетније.

- Ми ћемо колегама из УСАИД-а предложити да средства у износу од 60 хиљада марака употријебимо на тај начин да ћемо пронаћи петнаест адекватних домаћинстава на подручју наше општине којима ћемо понудити новчана средства за подизање засада малине, истакао је Зоран Стевановић, в.д. градоначелника Зворника. 

У првом кругу реализације овог пројекта, осим Зворника учествоваће још осам локалних заједница из БиХ.