latinica  ћирилица
20/09/2016 |  16:03 | Аутор: РТС

Божовић: Циљ нам је да освојимо Куп Србије

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је један од циљева његове екипе освајање Купа Србије и да зато тим мора да побиједи ЧСК Пивару сутра у Челареву.
Миодраг Божовић - Фото: РТРС
Миодраг БожовићФото: РТРС

"Морамо да урадимо све што је у нашој моћи да побиједимо ЧСК. Прошле године смо испали у једној од најружнијих утакмица по нас и зато је ове сезоне један од циљева да освојимо Куп", рекао је Божовић новинарима у Београду.

Звезда је за викенд изгубила у "вјечитом" дербију од Партизана 1:0, послије чега је остала без првог мјеста, на које се попела Војводина, сљедећи ривал Звезде у првенству. Новинари су Божовића углавном питали о дербију.

"Кажу да ако желиш нешто да направиш у будућности, мораш да заборавиш прошлост. Али, да вас испоштујем и одговорим. Нисмо направили ниједну шансу у дербију јер нисмо имали човјека који би могао да задржи лопту. Зато ниједном нисмо дошли до њиховог казненог простора. Ако побиједимо у Челареву, заборавиће се Партизан и причати о Војводини, а ако побиједимо Војводину причаће се о Јавору. Тако то иде у фудбалу", рекао је Божовић.

Тренер Звезде је казао да његов тим игра спорије у посљедње вријеме због спољних фактора.

"У шампионату Србије не може брже да се игра. Израчунајте колико голмани задржавају лопту, колико често се свирају прекиди, погледајте какви су нам терени... Све то утиче на темпо игре", рекао је Божовић.

Помоћни тренер Звезде Саша Петровић погођен је каменом у главу послије дербија, али је Божовић рекао да не замјера управи Партизана на томе.

"Не бих придавао значај инциденту, јер је на терену све било супер. Они не могу да утичу на публику и њено понашање. Прошли пут нам је пролетјела ракета, а (Александар) Луковић је погођен телефоном. Као да се само чека да неко настрада, па да тек онда помјере тај тунел ближе терену", рекао је Божовић.

Утакмица ЧСК-Звезда игра се у сриједу од 16.00.