latinica  ћирилица
20/09/2016 |  15:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Човић: Држава више помогла Партизану

Предсједник КК Црвена звезда Небојша Цовић поновио је данас да црвено-бијели нису државни пројекат и да је влада на челу са премијером Александром Вучићем више помогла Партизану.
Небојша Човић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша ЧовићФото: ТАНЈУГ

"Врши се та пропаганда да смо ми државни пројекат, а истина је да су премијер и влада више помогли Партизану. Чињеница је да су они издвојили више новца за појачања и да ти играчи не играју за кикирики, нити, како кажу, због "часова љубави". Добар примјер је и то што су они када су играли у Евролиги од Града добијали 500-700.000 евра, а ми сада 150-200.000 евра", изјавио је Човић.

Ипак, према његовим ријечима, много је важно да Партизан опстане и буде јак, јер на неки начин, без Партизана нема ни Црвене звезде.

Он је рекао да би да је на мјесту руководства Партизана, по сваку цијену, играо Еврокуп.

Човић је изјавио и да су Звездине амбиције за сљедећу сезону да одбрани домаћу и регионалну титулу, врати троферј у Куп, а што се тиче Евролиге, да ће се тек видјети.

"Прошле сезоне буџет је био 6,2 милиона евра, ове се надам отприлике исти. Не смијемо да промашимо са појачањима на почетку сезоне као прошле године", рекао је Човић и потврдио да ће Звезда на старту Евролиге против Дарашуфаке играти у Пиониру.

Звездин предсједник је истакао и да је КОМБАНК арена и даље велики кандидат за добиајње организације Фајнал-фора и да му се "јавља" како би то могло да буде 2018. године.

Он је на крају истакао да нема намјеру да се кандидује за насљедника Драгана Ђиласа на мјесту предсједника КСС.

"Жао ми је што Ђилас неће и даље бити на челу наше Куће кошарке, али га разумијем", закључио је Човић.