latinica  ћирилица
20/09/2016 |  14:03 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Министарка Давидовић одобрила помоћ за породицу Бадњар

Министарка породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, примила је данас Његоша и Татјану Бадњар из Фоче који са своје петоро дјеце протестују у бањалучком парку “Младен Стојановић“.
Породица Бадњар и Јасмина Давидовић, министар за спорт, породицу и омладину  (Фото:vlada.rs) -
Породица Бадњар и Јасмина Давидовић, министар за спорт, породицу и омладину (Фото:vlada.rs)

Министарка Давидовић упознала се са главним разлозима протеста седмочлане породице из Фоче, а који се односе на тешке услове живота, незапосленост и недостатак материјалних средстава за лијечење најстарије кћерке која болује од дјелимичне парализе.

Давидовићева је овом приликом напоменула да је Министартво породице, омладине и спорта и раније помагало породици Бадњар у складу са расположивим буџетским средствима за ову намјену, те им је у 2015. години додијељена једнократна новчана помоћ.

"У циљу тренутног задовољавања најнеопходнијих потреба ове породице ургентно ће им бити одобрена и новчана помоћ од 1500 КМ", додала је Давидовићева.

Упутивши породицу Бадњар на могућности и начине задовољавања њихових егзистенцијалних потреба које се односе на запослење и стамбено збрињавање, министарка Давидовић је обећала и конкретну помоћ ресорног министарства.