latinica  ћирилица
20/09/2016 |  11:35 | Аутор: БЕТА

Умро директор Института Батут Драган Илић

Директор Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" Драган Илић преминуо је данас у 62. години у Београду, саопштио је "Батут".
Драган Илић, директор Института "Батут" у Београду - Фото: Novosti.rs
Драган Илић, директор Института "Батут" у БеоградуФото: Novosti.rs

Драган Илић родјен је 14. априла 1954. године у Сокобањи.

Дипломирао је и специјализирао епидемиологију на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Звање примаријуса додијељено му је 1990. године. Магистрирао је у Центру за мултидисциплинарне студије Београдског универзитета, а докторирао је на Медицинском факултету Универзитета у Београду. У звање доцента изабран је 2015. године.

Био је директор Завода за здравствену заштиту студената Универзитета у Београду од 1992. до 2007. године и предсједник Националне експертске групе за развој и здравље младих Министарства здравља Србије.

Био је предсједник Савеза студената Београдског универзитета, предсједник Омладинске организације Србије и предсједник Омладине Југославије, потпредсједник Извршног одбора Скупштине града Београда и посланик у Скупштини Србије.

Обављао је дужност генералног секретара Црвеног крста Србије и предсједника Црвеног крста града Београда. Оснивач је и директор организације Асоцијација за борбу против сиде "ЈАЗАС" до 2012. године.

Директор је Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" од 2012. године.

Објавио је више од 50 научних и стручних радова у интернационалним и истакнутим националним часописима. Аутор је, коаутор и уредник 17 књига.