latinica  ћирилица
20/09/2016 |  10:31 ⇒ 14:14 | Аутор: Агенције

Капетан Драган се "апсолутно не осјећа кривим"

Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган изјаснио се данас да се апсолутно не осјећа кривим за ратне злочине над хрватским војницима и цивилима током протеклог рата, за шта га оптужује Жупанијски суд у Сплиту.
Драган Васиљкови-капетан Драган-на суђењу у Сплиту (Фото:  Arhiv HANZA MEDIA) -
Драган Васиљкови-капетан Драган-на суђењу у Сплиту (Фото: Arhiv HANZA MEDIA)

Након 20-минутног читања оптужнице Драган Васиљковић је пред судским вијећем којим предсједава судија Дамир Ромац рекао да разуме оптужницу, али да се се апсолутно не осјећа кривим ни за једну оптужбу коју му тужитељство ставља на терет.

- Поносан сам на свој ратни пут и ратни пут својих 'книнџа'. Затвореници су након размјене имали само лијепе ријечи, а сада, након 25 година, свејдоче другачије, рекао је Васиљковић.

- Ја нисам агресор ни ратни злочинац. Ја сам бранитељ своје домовине Југославије коју сам јако волио. Ово море које ви зовете вашим, то је било моје море", поручио је и напоменуо како је 11 година без пресуде у затвору, а није анонимац већ један од познатијих официра.

Нагласио је како су сви свједоци који су позвани лажни свједоци.

- Ја нисам починио ратни злочин, злочин је почињен према мени и траје већ 10 година, рекао је Драган. Наставак суђења заказан је за 18, 19, и 20. октобар.

Капетан Драган је оптужен за ратне злочине над хрватским војницима и цивилима 1991. и 1993. године у Хрватској.