latinica  ћирилица
20/09/2016 |  08:42 | Аутор: СРНА

Приједор: Представом "На великом одмору" почела 64. позоришна сезона

Премијером представе "На великом одмору", која је одиграна у Позоришту Приједор, почела је 64. позоришна сезона у овом граду.
Представа "На великом одмору" - Фото: СРНА
Представа "На великом одмору"Фото: СРНА

Представа, која је премијерно одиграна синоћ, припремљена је поводом стотину година од рођења Бранка Ћопића, по тексту Приједорчанина Мухидина Шарића, те у адаптацији и режији Жељка Касапа.

Директор Позоришта Зоран Барош рекао је, након премијере, да је за почетак сезоне изабрана необична представа, посвећена више основцима, али и свима онима који су одрастали уз Ћопићева дјела.

"Ми смо зато на представу позвали све директоре и наставнике српског језика, не само из Приједора, већ и из сусједних општина. Вјерујем да смо направили занимљиву представу која ће, судећи према реаговању публике, дуго бити на репертоару", каже Барош.

Редитељ Жељко Касап истиче да је ријеч о представи за публику од седам до 77 година у којој, осим глумаца Позоришта Приједор, игра седам чланова Омладинског драмског студија "Живко Десница" који доносе нову енергију.

"Покушали смо да прикажемо Ћопића какав би био данас. Он излази из слике на зиду једне учионице, учи дјецу о својима дјелима и упознаје се са новим технологијама", навео је Касап.

Касап каже да је растао уз Ћопића, па је овим остварењем испунио себи жељу да режира једну представу по тексту овог писца.

Позориште Приједор добило је средства за рад на овој представи на конкурсу Министарства цивилних послова БиХ.

За премијеру је тражена карта више, те Приједорчани са нестрпљењем очекују репризу, за коју још увијек није одређен датум.