latinica  ћирилица
20/09/2016 |  08:30 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Муслин за РТРС: Резултатима захвалити навијачима из Српске

Селектор фудбалске репрезентације Србије, Славољуб Муслин саопштио је списак играча за предстојеће утакмице квалификација за Свјетско првенство, против Молдавије и Аустрије.

У изјави за Радио РС, Муслин је рекао да нема већих промјена у саставу у односу на претходну утакмицу, јер је задовољан оним што су показали његови играчи.

Муслин зна да Србија има много навијача с ових простора и каже да њему и његовим играчима то много значи.

Селектор Србије упознат је с чињеницом да Телевизија РС преноси све утакмице Србије у квалификацијама за Свјетско првенство. Муслин вјерује да ће се због тога повећати број навијача Србије, а да је на његовом тиму да се добрим резултатима захвали на подршци навијачима из Републике Српске.

Србија ће 6. октобра гостовати Молдавији у Кишињеву, док ће четири дана касније у Београду играти против Аустрије.

На списку су голмани: Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив), Александар Јовановић (Архус) и Владимир Стојковић (Нотингем Форест).

Одбрамбени играчи: Бранислав Ивановић (Челси), Матија Настасић (Шалке), Слободан Рајковић (Палермо), Јагош Вуковић (Коњаспор), Стефан Митровић (Гент), Никола Максимовић (Наполи), Александар Коларов (Манчестер сити), Антонио Рукавина (Виљареал), Александар Игњовски (Фрајбург) и Флип Младеновић (Келн).

Играчи средине терена: Немања Гудељ (Ајакс), Лјубомир Фејса (Бенфика), Лука Миливојевић (Олимпијакос) и Немања Максимовић (Астана).

Нападачи: Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Хамбург), Александар Катаи (Црвена звезда), Лазар Марковић (Ливерпул), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Александар Митровић (Нјукасл), Никола Стојиљковић (Брага) и Андрија Павловић (Копенхаген).

Међу позванима је и фудбалер Челсија Немања Матић, који, међутим, неће имати право наступа на предстојећин утакмицама због суспензије.