latinica  ћирилица
19/09/2016 |  17:16 ⇒ 20:58 | Аутор: РТРС

Скандалозан интервју Здравка Крсмановића; Позвао на санкције због референдума (ВИДЕО)

Скандалозна изјава потпредсједника НДП-а Здравка Крсмановића, који је гостући на Фејс телевизији, призивао санкције против Републике Српске, буде ли одржан референдум.
Здравко Крсмановић - Фото: СРНА
Здравко КрсмановићФото: СРНА

Крсмановић је навео да Сједињене Државе не смију да ћуте на ову провокацију, и навео да опозиција у Српској није за референдум о Дану Републике, већ да ће стајати по страни и играти своју утакмицу. А то је: да чекају да међународна заједница казни Додика, и да опозиција искористи своју прилику. 

Опозиција у Српској у причу о референдуму, каже потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић, ушла је само због тога да не би били пометени на изборима. Савез за промјене, према његовим ријечима, није за референдум. Њихов план је, каже, да стоје по страни и да буде ли санкција, Додик сноси одговорност, а опозиција ће ту имати своју прилику да преузме власт.

- Ми нисмо насјели на његову лопту да нас помете, завадио се са цијелим свијетом, а ми играмо своју утакмицу. Ми смо посматрачи са стране. Нећемо повући ни један потез, каже Крсмановић.

Ако не буде санкција, прича Крсмановић- то ће бити директан вјетар у леђа Додику. Поручује САД-у да немају право да ћуте. Додаје да је опозиција спремна да буде алтернатива.

У странци, међутим тврде да њихов потрпредсједник није рекао да је против референдума, штавише, поновио је кажу исто што и Додик, да референдум не угрожава БиХ.

Не знамо да ли лингвисти треба да разјасне и сљедећу Крсмановићеву изјаву, али смо прилично сигурни да је рекао да је и укидање грба и химне Републике Српске имало смисла.

- Укидање грба и химне је имало смисла. То није толико уништавало понос српскога народа, рекао је Крсмановић.

Крсмановић је на крају грађанима БиХ поручио да су представници опозиције, како је рекао, екипа која, ако освоји ли власт, жели и даље сарадњу са Србијом, али не на штету Бошњака и Хрвата.