latinica  ћирилица
19/09/2016 |  16:17 ⇒ 16:17 | Аутор: Би-би-си

Шумахеров адвокат: Михаел не може да хода

Како је пренио Би-Би-Си, адвокат Феликс Дам представио је пред судом, у тужби против њемачког магазина Бунте, информације о томе у каквом је стању Михаел Шумахер.
Михаел Шумахер, архив - Фото: Getty Images
Михаел Шумахер, архивФото: Getty Images

Адвокат је данас рекао да седмоструки шампион Формуле 1 не може да хода послије повреде коју је задобио у несрећи на скијању.

Магазин Бунте је крајем прошле године, позивајући се на један извор, објавио да Шумахер може да хода уз помоћ физиотерапеута и да може да подигне руку, али је адвокат данас рекао да 47-годишњи бивши возач Ферарија не може да стоји ни уз помоћ медицинског особља.

Шумахерова представница за медије Сабине Кем је прошлог децембра негирала наводе листа.

"Нажалост, приморани смо да због недавног извјештаја у медијима разјаснимо да су тврдње да Михаел поново може да хода, неистините. Такве спекулације су неодговорне и дају лажну наду људима", навела је тада Сабине Кем у саопштењу.

Шумахер је 29. децембра 2013. године претрпеи несрећу на скијању у Француској, послије чега је мјесецима био у индукованој коми, из које је пробуђен у јуну 2014. и из Гренобла пребачен у Лозану. Он је у тој несрећи претрпио оштећење мозга, и живот му је био угрожен. Званичне информације о његовом здравственом стању су ријетке.

Бивши директор Ферарија Лука ди Монтекемоло у фебруару је рекао да "новости које има, нажалост, нису добре".