latinica  ћирилица
19/09/2016 |  16:06 | Аутор: СРНА

Инцко: Лидери да усмјере енергију на практичне проблеме

Сигурно и праведно друштво се може градити једино уколико изабрани лидери усмјере сву своју енергију на практичне и компликоване проблеме које треба рјешавати и на позитивне и конструктивне ствари које треба урадити, рекао је данас високи представник у БиХ Валентин Инцко.
Валентин Инцко - Фото: nezavisne novine
Валентин ИнцкоФото: nezavisne novine

Високи представник се обратио током комеморације одржане на Прокошком језеру, поводом обиљежавања хеликоптерске несреће у којој је прије 19 година погинуло 12 званичника ОХР-а и УН, саопштено је из ОХР-а.

"Окупили смо се данас овђе да одамо почаст нашим храбрим колегама, а овом приликом желим јавно поновити опредјељење међународне заједнице да подржи БиХ", рекао је Инцко.

Према његовим ријечима, и даље ће се чинити све да се помогне грађанима ове земље.

"И даље ћемо улагати напоре чак и уколико нам реторика и политика које позивају на пођеле и ослањају се на прошлост одвуку пажњу, ми знамо шта је наша мисија и знамо који је наш циљ: будућност ове земље. И даље ћемо радити јер, на крају, упркос сваком изазову, упркос сваком застоју, грађани БиХ ће превладати. Они ће изградити праведно друштво, они ће изградити сигурну и савремену демократију. А ми ћемо им у томе помоћи", истакао је Инцко.