latinica  ћирилица
19/09/2016 |  15:19 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Цицовић: У Србији ће се гласати у пет градова, све тече по плану

У Представништву Републике Српске у Београду данас је одржан први састанак Комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске на територији Србије на којем су именовани гласачки одбори, а било је ријечи и о техничким припремама за гласање.
Комисија за спровођење референдума о Дану Републике у Србији - Фото: СРНА
Комисија за спровођење референдума о Дану Републике у СрбијиФото: СРНА

Директор Представништва Републике Српске Млађен Цицовић рекао је да ће Представништво Српске у Србији, у складу с одлуком Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Српске, организовати гласање држављана Републике Српске који имају гласачко право, а у вријеме референдума буду у Србији.

Он је додао да ће, послије обављених консултација са завичајним удружењима, од Републичке изборне комисије бити затражено 20.000 гласачких листића, јер је процјена да ће толико појединаца изаћи да гласа.

Гордана Младић, предсједник Комисије за спровођење референдума на територији Србије, који је заказан за недјељу, 25. септембра, рекла је да ће се гласати у пет градова у Србији, односно на пет гласачких мјеста.

Она је прецизирала да су то Београд, Зрењанин, Суботица, Нови Сад и Панчево, додавши да ће уколико буде потребе бити отворено још неколико гласачких мјеста.

Представништво Српске у Србији референдум ће организовати у складу с упутством Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске.

Осим чланова Комисије, састанку у Представништву Српске у Београду данас су присуствовали и представници завичајних удружења.

Миливоје Рупић из Удружења Требињаца позвао је све који имају право гласа, а у вријеме референдума буду на територији Србије, да изађу на гласачка мјеста.

Он је додао да све припреме за гласање теку по плану.