latinica  ћирилица
19/09/2016 |  14:14 | Аутор: РТС

Мурињо без панике послије три узастопна пораза

Тренер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо не паничи послије трећег узастопног пораза његове екипе у свим такмичењима. Јунајтед је јуче изгубио у првенству од Вотфорда (1:3), прије тога је поражен у Ротердаму од Фејнорда (0:1) у првом колу Лиге Европа, а прије девет дана у градском дербију од Ситија (1:2). То је први пут да је Мурињо претрпио три узастопна пораза још од фебруара 2002. године, када је предводио Порто.
 - Фото: РТС
Фото: РТС

Он је рекао да се не заноси ни добрим ни лошим резултатима у сезони и да је једини начин за напредовање напоран рад на тренинзима.

"Имам способност равнотеже. Равнотежа за мене није трчање око терена када добијемо неколико утакмица, као ни то да нико сада не може да види да сам сувише депресиван. Тужан сам. Наравно да сам тужан, али рекао сам играчима да постоји само један начин. Имамо тренинг, морамо да изађемо на терен. Играчи морају да раде, да покажу став у негативним тренуцима", рекао је Мурињо за клупску телевизију, пренио је Скај Спортс.

Фудбалери Јунајтеда ће ускоро имати прилику да поправе утисак, пошто ће у сриједу играти против Нортемптона у Лига купу, а у суботу на Олд Трафорду против актуелног шампиона Лестера.

Мурињо је против Вотфорда у 38. минуту увео у игру Ешлија Јанга умјесто повријеђеног Етонија Марсијала. То је била прва првенствена утакмица за Јанга у сезони, а Мурињо је рекао да је импресиониран жељом коју је приказао тридесетједногодишњи фудбалер.

"Играчима сам као примјер навео Ешлија Јанга, који је имао феноменалан став, позитивност и одлучност. Потребни су нам позитивни људи да нам дају позитиван осјећај, пошто ће се играчи, када сљедећи пут изађу на терен, осјећати као нормални људи и поред тежине пораза", рекао је Мурињо.

Послије пет кола у Премијер лиги Манчестер јунајтед заузима седмо мјесто са девет бодова, шест мање од првопласираног Ситија.