latinica  ћирилица
19/09/2016 |  09:20 ⇒ 09:36 | Аутор: РТС

Серија А: Интер савладао Јувентус, Фиорентина Рому

Фудбалери Интера побиједили су вечерас на свом терену Јувентус са 2:1 у дербију четвртог кола италијанске Серије А, познатијем као "дерби Италије". Фиорентина боља од Роме - 1:0.
Интер побиједио у дербију Италије -
Интер побиједио у дербију Италије

Интер је до тријумфа против шампиона Италије стигао преокретом у посљедњих 20 минута игре. Јувентус је повео голом Стефана Лихтштајнера у 66. минуту, али је само два минута касније Мауро Икарди донио изједначење "нероазурима".

Други тријумф Интеру у сезони донио је Иван Перишић голом у 78. минуту на астистенцију Икардија.

Интер послије четири одигране утакмице заузима шесто мјесто са седам бодова, два мање од другопласираног Јувентуса.

Раније данас Кјево је с 2:1 побиједио Удинезе, док је Сасуоло с 2:0 био бољи од Ђенове, а Каљари је с 3:0 побиједио Аталанту. Кротоне и Палермо одиграли су неријешено 1:1, док на утакмици између Торина и Емполија није било голова.

Лацио је јуче с 3:0 побиједио Пескару, док је Наполи с 3:1 савладао Болоњу, а Милан је у петак на гостовању с 1:0 побиједио Сампдорију.

Фудбалери Фиорентине побиједили су на свом терену Рому са 1:0, у посљедњој утакмици четвртог кола.

Стријелац јединог гола за Фиорентину био је Милан Бадељ у 82. минуту. Српски фудбалер Ненад Томовић одиграо је цио меч за Фиорентину и асистирао приликом гола.

Фиорентина је другом узастопном првенственом побједом из три утакмице избила на осмо мјесто са шест бодова, док је Рома трећа са седам.