latinica  ћирилица
19/09/2016 |  09:03 | Аутор: СРНА

Опрез-мокар и клизав коловоз!

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају по мокрим и клизавим коловозима, а из Ауто-мото савеза Српске упозоравају и на јутарњу маглу и опасност од одрона у усјецима и поред камених косина.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

Ауто-пут Прњавор-Добој отворен је у дужини од 34,4 километра, од петље "Прњавор" /укључење са регионалног пута Р-474/ до петље "Јоховац" /укључење са магистралног пута М-17, општина Добој/.

Дио изграђеног ауто-пута од петље "Јоховац" до ријеке Босне, укључујући и мост преко ове ријеке у дужини од 1,6 километара, неће бити у функцији до завршетка изградње ауто-пута на коридору "ПетЦе".

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, наведена петља затворена је за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

На дијелу магистралног пута М-16.1, дионица Клашнице-Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/ свакодневно ће долазити до измјене режима саобраћања.

На регионалном путу Горња Вијака два-Разбој, због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, саобраћај је потпуно обустављен за сва возила и биће преусмјерен на локални пут кроз село Брестово до 31. децембра.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, на дионци Саставци-Устипрача у мјесту Дуб, саобраћај ће повремено бити обустављан у трајању до 10 минута, од 9.00 до 10.00 часова и од 13.00 до 15.00 часова.

Ради извођења минерских радова, на магистралном путу М-16, дионица Бањалука-Црна Ријека, саобраћај ће привремено бити обустављан од 14.00 до 14.30 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца у мјесту Љубачево, возила због активираног клизиштасаобраћају једном траком.

Због предизборног јавног скупа у Модричи, данас ће од 18.00 до 21.00 час на магистралном путу М-14 који пролази кроз центар општине Модрича, бити обустављен саобраћај. Возила ће бити преусмјерена на алтернативне правце улицама: Цара Лазара, Јована Дучића, Гаврила Принципа, Берлинска, Милоша Црњанског и Видовданска.

Због санације коловоза на магистралном путу М-19, дионица Каракај два-Дрињача, возила саобраћају једном траком, уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

У току је реконструкција водоводне мреже, због чега је измијењен режим саобраћања на магистралном путу М-4, дионица Приједор-Козарац.

Ради деминирања терена, саобраћај ће привремено бити обустављен на магистралном путу М-4, дионица Теслић-Јелах, од данас до 20. октобра.

На дионици регионалног пута Мачковац-граница Републике Српске /Челић/, због санације клизишта, измијењен је режим саобраћања и регулисан привременом сигнализацијом.

Саобраћај ће на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два бити привремено преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

У ФБиХ повећана је опасност од одрона на дионицама које воде кроз усјеке, те из Ауто-мото савеза апелују да возачи возе максимално опрезно.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања, а због радова на територији Хрватске, на прелазу Орашје-Жупања, возила саобраћају успорено у оба смјера.