latinica  ћирилица
19/09/2016 |  08:54 ⇒ 09:04 | Аутор: БЕТА

"Игра пријестола" добила рекордан број Емија

Серија "Игра пријестола" (Game of Thrones) освојила је награду Еми за најбољу драмску серију другу годину за редом и постала најнаграђиванија телевизијска серија.

Серија "Потпредсједница" (Veep) поново је добила награду за најбољу комедију, а Џулија Луис-Драјфус која игра главну улогу награђена је рекордним шестим Емијем за најбољу глумицу у комедији.

Џефри Тембор освојио је награду за најбољег глумца у комедији за улогу у серији "Транспарентно".

Изненађење су били добитници награда за најбоље улоге у драмским серијама. Реми Малек и Тајтана Маслани побиједили су у јакој конкуренцији за улоге у серијама "Господин Робот" и "Црно сироче".

"Игра пријестола" добила је укупно 12 награда на синоћној додјели Емија, па је заједно с наградама Еми у техничким категоријама додијељним прошлог викенда освојила укупно 38 Емија и тиме постала најнаграђиванија серија икада, престигавши серију "Фрејзер" која има 37 Емија.

Серија "Народ против О Џеј Симсона" добила је пет Емија.

Награда Еми за Џулија Луис-Драјфус и серију "Потпредсједница" (Фото: EPA/MIKE NELSON)

Награде за најбоље споредне улоге у драмским серијама добили су Меги Смит за "Downton Abbey" и Бен Менделсон за "Bloodline", а за најбоље споредне ликове у комедијама награђени су Луи Андерсон за "Баскетс" и Кејт Макинон за "Saturday Night Live".

На додјели награда дотакнуте су и политичке теме, а звијезда Луис-Драјфус се осврнула на републиканског кандидата за предсједника Доналда Трампа и његово обећање да ће изградити зид на граници с Мексиком.

"Жељела бих да искористим ову прилику да се лично извиним за тренутну политичку климу. Мислим да је 'Потпредсједница' срушила зид између комедије и политике. Наша серија је почела као политичка сатира, али сада изгледа више као трезвен документарац", рекла је глумица.

Тембор, који у серији игра транссексуалца, позвао је Холивуд да више запошљава трансексуалне особе и да он буде посљедњи глумац који није транссексуалац који ће добити такву улогу.