latinica  ћирилица
19/09/2016 |  07:43 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Комплетна дистрибуција гласачког материјала биће завршена сутра (ВИДЕО)

Предсједник Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Синиша Каран изјавио је да је комисија одлучила да упути апелацију Уставном суду Бих на одлуку Апелационог вијећа да прогласи недопуштеном жалбу Комисије која је услиједила након што је ЦИК одбио захтјев да за достављање централног бирачког списка.
Комисија за Реферндум - Фото: РТРС
Комисија за РеферндумФото: РТРС

Каран је истакао да ће у више од 30 општина Српске данас бити достављен гласачки материјал, док ће у осталим општинама и градовима комплетна дистрибуција бити завшена сутра.

Поновио да сви грађани Републике Српске са правом гласа могу бесплатном СМС поруком, упућеном на број 065 1244, да добију обавјештење о гласачком мјесту на предстојећем референдуму о Дану Републике који ће бити одржан у недјељу, 25. септембра. - Уколико се грађани не налазе на списку, они ће моћи да гласају уз личну карту, на непотврђеним списковима, истакао је Каран.

У току референдумског дана у згради Народне скупштине Српске, Комисија ће на свака два сата излазити са подацима и обавјештавати грађане о излазности.

Фото: РТРС

Успостављени СМС сервис за кориснике "М:тел"-а биће активан до 25. септембра, а користи се на начин да се у текст поруке упише јединствени матични број гласача и пошаље на број 065 1244.