latinica  ћирилица
01/09/2016 |  19:24 ⇒ 20:02 | Аутор: ТАНЈУГ

"Ирци неће бити борбенији од нас"

Српски фудбалер Лука Миливојевић рекао је данас да је веома важно на плану самопоуздања да се побједом против Републике Ирске започну квалификације за Свјетско првенство у Русији.

- Притисак расте годинама, а народ је гладан пласмана на велика такмичења и очекује успјех. Пред нама је 10 утакмица и сваки меч је важан, први најважнији. Поготово када је у питању отварање квалификација. Побједа би донијела самопоуздање а на нама је да пружимо максимум и остваримо жељени резултат - рекао је Миливојевић.

Он је додао да ће екипа учинити све да добрим играма врати публику на стадион.

- Разумијем навијаче, подршка мора да се заслужи. Имамо добру групу играча, а рецепт за успјех је тимска игра. Морамо да будемо тим, онда ће и појединац доћи до изражаја. И прво мјесто у групи можемо да нападнемо само тимском игром, јаком хемијом на терену - рекао је Миливојевић.

Он је додао да саиграчи и он неће дозволити да Ирци буду борбенији од Србије у Београду.

- Борбеност им је квалитет, познати су по великом хтијењу, никада не одустају. Важно је да играмо на резултат, паметно, јер мислим да је квалитет на нашој страни. Не бисмо смјели да уђемо у њихов ритам, једноставно ми треба да се питамо - навео је Миливојевић.

Његов саиграч Филип Костић истиче да би побједа на Ирцима вратила вјеру у репрезентацију.

- Имамо квалитет, познајемо и снагу Ираца. Знамо да великом борбеношћу анулирају неке недостатке, али мислим да све зависи од нас. Знам да нисмо фаворити, јер то не можемо бити поред три селекције које су учествовале на минулом Европском првенству. Мислим, ипак, да имамо квалитет да остваримо жеље свих нас и пласирамо се на самит најбољих у Русији - каже Костић.

Млади голман Предраг Рајковић оптимиста је уочи почетка новог квалификационог циклуса .

- Имамо неопходан квалитет да будемо испред свих у нашој групи која није лака, напротив. Сви заслужују респект, поготово селекције које су биле на минулом Првенству Европе. Старт је много важан, а са подршком са трибина, можемо да побиједимо Ирце - закључио је Рајковић.