latinica  ћирилица
01/09/2016 |  18:29 ⇒ 18:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Срб: Изградити ограду на граници ка Србији

Предсједник екстремно десне Хрватске странке права Даниел Срб затражио је изградњу ограде на граници са Србијом, какву су Мађари 2015. подигли према Хрватској.
Данијел Срб (Фото: beeffco.com) -
Данијел Срб (Фото: beeffco.com)

У мјесту Луч, на хрватско-мађарској граници, Срб је рекао да да би жица и ограда, која је ту постављена прошле године током мигрантске кризе, требало да стоји на источним границама Хрватске ка Србији.

"Жица и ограда на хрватско - мађарској граници је непотребна и није требало да буде никада изграђена, да је током прошлогодишње мигрантске кризе Хрватска имала чврсту и одлучну власт", рекао је Срб.

Ова ограда је, казао је, требало да стоји на источним границама Хрватске, на граници према Србији.

Срб је критиковао власт шефа СДП-а Зорана Милановића, али и актуелну власт премијера Тихиомира Орешковића и ХДЗ и Моста - да ништа нису учиниле да се припреме за нови мигрантски талас.

Срб је додао да су и једна и друга влада Хрватску оставиле неприпремљену и управо због те неприпремљености подижу се жице и ограде између Хрватске и Европе, умјесто да се подигну између Хрватске и истока.

"Јавност смо упозорили још прије двадесетак дана на овај проблем када смо упутили писмо свима који одлучују у Хрватској, поготово обавјештајно- безбједносном сектору", подсјетио је и запитао “Шта је то што Мађари знају, а Хрвати опет не знају?!“.

У Хрватској, казао је, одговор нисмо добили.

Одговор смо добили на Дубровачком форуму, у изјави министра иностраних послова Мађарске Петера Сијарта и његовој најави о изградњи двоструке ограде и жице опрема Србији.

Као и прије петнаест мјесеци "Мађари знају, Хрвати опет не знају и чекају шта ће о свему рећи Брисел, Берлин или Беч".