latinica  ћирилица
01/09/2016 |  16:24 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

И.Н.Сарајево- Најуспјешнија година за локалну администрацију (ВИДЕО)

Руководство општине Источно Ново Сарајево тврди да је ова година најуспјешнија за локалну администрацију, што потврђује и суфицит од скоро два милиона марака у буџету.
СО Источно Ново Сарајево - Фото: СРНА
СО Источно Ново СарајевоФото: СРНА

Вишак средстава углавном је преусмјерен за инфраструктурне пројекте. Само у овом мјесецу почеле су инвестиције вриједности 400.000 КМ.

Реконструкције и изградња саобраћајница, расвјете, игралишта, обданишта, нова насеља и пословне зоне, уз погодности за приватне инвеститоре, општину Источно Ново Сарајево сврставају међу развијеније у регији.

Ово су потврдили и анкетирани грађани, наглашавајући да се види да је много изграђено, као и да су добри услови за живот.

Одговорност према суграђанима била је приоритет мандатног дјеловања, тврди Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево, па због тога и не крије да два обећана пројекта нису реализована. Новац за изградњу базена и санацију урушене спортске дворане, за коју општина још враћа кредит, преусмјерен је за 2,5 милиона судских пресуда, које су 2012. године дочекале нову власт. Не би требало занемарити и 1,5 милиона КМ које је општина изгубила по основу ПДВ-а.

Без обзира на то што на подручју Источног Сарајева, општина Источно Ново Сарајево биљежи највећу стопу наталитета и прилив становништва, овој локалној заједници градска администарција је ускратила подршку. Из градског буџета овој општини за четири године није уплаћена ниједна марка.