latinica  ћирилица
01/09/2016 |  14:14 ⇒ 15:23 | Аутор: РТРС

Максимовић: Српска никад јача у намјери да очува статус

Представници Градског одбора СНСД-а Бијељина позвали су грађане Семберије да изађу на референдум 25. септембра и на тај начин покажу опредијељеност да се 9. јануар слави као Дан Републике Српске.
Синиша Максимовић - Фото: СРНА
Синиша МаксимовићФото: СРНА

- Свједоци смо огромног притиска на Републику Српску, а Република Српска никада није била јача у својој намјери да очува свој статус и да се избори за оно за шта је положено пвише од 20.000 живота. Девети јануар је нешто чиме се Република Српска поноси - истакао је Синиша Максимовић, посланик СНСД-а у Народној скупштини РС.

Максимовић је позвао и остале политичке субјекте да јавно позову грађане да изађу на референдум.

- Република Српска се не брани у Сарајеву, него од Крупе на Уни до Љубиња. Наши политички противници по налогу СДА из Сарајева тврде да се Бијељина брани од Бањалуке. Покушавају да нас подијеле. Бијељина треба да се брани од оних који су данас на власти. СНСД може да пружи једну успјешну Бијељину у успјешној Републици Српској - рекла је Милица Ловрић, посланик СНСД-а у Народној скупшитни Републике Српске.

- Градски одбор СНСД спреман је да у пуном капацитету одговори да је 9. јануар Дан Републике и да ће тако и остати - рекао је Недељко Ћорић, предсједник ГО СНСД-а .

Ћорић је изразио наду да ће предстојећа предизборна кампања бити политички коректна, државотворна и да ће на свим скуповима прво бити питање референдума, јер је од кључног националног интереса.