latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:59 | Аутор: Б92

Фабрегас непожељан и у клубу и репрезентацији

Сеск Фабрегас посљедњег дана прелазног рока одбио је понуду из Милана, а сада је његова будућност неизвјесна у клубу, као и у шпанској репрезентацији.
Сеск Фабрегас - Фото: AP
Сеск ФабрегасФото: AP

Прије неколико година Фабрегас је био играч којег је већина клубова жељела у свом тиму, али овога пута његова каријера иде силазном путањом.

Био је један од најперспективнијих играча и могао је да бира између великих европских клубова.

Ипак, Шпанац сада није у плановима менаџера Челсија, пропао је трансфер у Милан, а и није члан шпанске репрезентације.

Фабрегас је као дијете прошао школу Барселоне, да би Арсен Венгер препознао његов таленат и као шеснаестогодишњака довео у Арсенал. Био је један од најбољих играча на Емиратима и послије осам година вратио се у свој матични клуб Барселону гдје није оправдао очекивања.

За шпански клуб је током три године на 151 утакмици постигао 42 гола. Неочекивано, 2014. се враћа у Премијер лигу, али овог пута потписује за лондонске Плавце. У сезони 2014/15 постаје првак са клубом из Лондона.

Послије Божића, из неког разлога, почиње да блиједи и послије двије године на Стамфорд Бриџу суочава се са другом тешком сезоном.

На отварању нове сезоне Премијер лиге, Антонио Конте фаворизовао је Оскара и њему дао шансу на мечу са Вест Хемом, а у наредној утакмици са Вотфордом као замјена играо је само 12 минута, гдје је и асистирао Дијегу Кости код другог гола.

На трећој утакмци Премијер лиги против Барнлија свих 90 минута провео је на клупи. То значи, да је од могућих 270 минута у овој сезони Премијер лиге био на терену само 12 , што доказује да шпански играч није у Контеовим плановима.

Све је указивало на то да ће Фабрегас напустити Плавце али је Сеск одбио понуду италијанског клуба посљедњег дана прелазног рока и одлучио да се бори за своје мјесто у Челсију.

Такође, изгубио је своје мјесто у репрезентацији, па послије 100 мечева у шпанском дресу није у плановима селектора Јулена Лопетегуија.

Шпанац у мају пуни 30 година и остаје нам да видимо да ли ће се снаћи у Челсију или ће у јануару постати играч неког другог клуба.