latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:26 ⇒ 13:28 | Аутор: РТРС

Добој: "Будимо хумани- ваше старе књиге за неке нове ђаке"

"Будимо хумани- ваше старе књиге за неке нове ђаке" назив је хуманитарне акције коју је у Добоју реализовала Тијана Васиљевић Стокић, професор енглеског језика из овог града.
„Будимо хумани- ваше старе књиге за неке нове ђаке“ - Фото: РТРС
„Будимо хумани- ваше старе књиге за неке нове ђаке“Фото: РТРС

У оквиру акције сакупљане су старе школске књиге, нови школски прибор, ранци, одјећа и дјечија колица, које је Васиљевић Стокић уручила ЈУ Основна школа ,,Милан Ракић" Руданка- Добој. Акција је почела почетком августа.

Одазвао се велики број грађана Добоја, људи великог срца као и велики број бивших ученика и студената .

Драго нам је што ћемо успјети да обрадујемо и развеселимо дјецу чији родитељи нису у могућности да обезбиједе потребне уџбенике и школски прибор за почетак нове школске године. Свима желимо срећан полазак у школу и добар успјех и владање, казала је Тијана Васиљевић Стокић.

Директор школе Душко Лукић и учитељ Зоран Антић захвалили су се на донацији и истакли да ће школа донацију уручити својим ученицима, којима је то најпотребније.

- На сједници Наставничког вијећа образована је комисија која ће повјерити стручним активима наставника наше школе подјелу донираних књига и прибора према потребама наших ученика, рекао је Лукић.

Акцију је подржао и кандидат за градоначелника Добоја Милорад Живковић.