latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:22 ⇒ 13:24 | Аутор: СРНА

Радојичић и Ровер потписали споразум о подршци

Кандидат СНСД-а, ДНС-а и СП-а за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић и предсједник Савеза националних мањина Републике Српске Фрањо Ровер потписали су данас споразум о сарадњи и подршци кандидатури за градоначелника.
Радојичић - Ровер - Фото: СРНА
Радојичић - РоверФото: СРНА

Радојичић је захвалио припадницима мањина и рекао да ће, ако побиједи, град снажно подржати њихов рад и рад појединачних удружења мањина.

Он је рекао да мањине могу бити мост економске, туристичке, културне и друге комуникације, те да се преко њих остваре контакти са различитим земљама у смислу доласка туриста и инвеститора.

"Противим се дијелу кампање који је клаустрофобичан. Не можете пребројавати грађанима Бањалуке крвна зрнца и истовремено рећи - дођите драги туристи или добродошли страни инвеститори. То не иде једно с другим. Бањалука мора бити пријатељски и отворен град за све, без обзира на вјеру, нацију, пол, поријекло, вријеме доласка", поручио је Радојичић.

Ровер је рекао да припадници мањина подржавају Радојичића због вишегодишње добре сарадње.

"Част нам је што ће градоначелник Бањалуке бити из реда националних мањина", рекао је Ровер и додао да то значи да је Бањалука мултиетнички и толерантан град.

Он је пожелио добар резултат кандидату Савеза националних мањина Српске за одборника у бањалучком парламенту Жељку Вашку.

Вашко је истакао да ће се, ако постане одборник, залагати, не само за националне мањине, већ и за интересе свих Бањалучана.

Он је рекао да ће настојати да мањине буду нека врста економске диломатије Бањалуке са земљама ЕУ.