latinica  ћирилица
01/09/2016 |  12:26 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Мијановић: Тражићемо опозив Рамиза Салкића

Предсједник Градске организације ратних војних инвалида Зворник Драгислав Мијановић најавио је данас да ће борачка популација посредством својих невладиних удружења покренути иницијативу за опозив потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића због тога што у посљедњих неколико мјесеци својим дјеловањем и изјавама подрива Устав Српске.
Драгислав Мијановић - Фото: СРНА
Драгислав МијановићФото: СРНА

Мијановић је на конференцији за новинаре рекао да је састанак такозваних ветерана Федерације БиХ из протеклог рата са функционером СДА Рамизом Салкићем у Бањалуци "још једна његова подвала у низу превара из сарајевске кухиње".

Он је додао да ветерани Федерације БиХ немају шта да траже у Републици Српској у вези са привилегијама за борачка питања.

"Јуче се показала тачном народна реченица да се злочинац увијек враћа на мјесто злочина. Ти исти ветерани који су убијали српски народ и вршили над њим злочине, након 24 године појавили су се у Републици Српској", рекао је Мијановић и додао да бошњачки ветерани, поучени "кукњавом и плачем свих ратних година" и даље настављају са жалопојкама према међународној заједници која је напокон схватила њихове намјере и више се не обазире на њих.

Према Мијановићевим ријечима, то се видјело и на састанку земаља чланица ПИК-а у вези са одлуком коју су донијели поводом референдума о Дану Републике Српске.

Мијановић је рекао да је неопходно подсјетити бошњачке ветеране на злочине такозване Армије БиХ које је вршила над српским народом у Добровољачкој улици у Сарајеву, Тузланској колони, Долини Неретве, Горњем и Доњем Подрињу, Чемерну, Средишњој Босни и западним дијеловима БиХ, односно Бихаћком џепу.

"ИСИЛ, који данас ратује у Сирији, помогао је муслиманске екстремисте у протеклом рату, гдје су извршили злочине над Србима на Озренском ратишту и Смолући одсјецањем глава борцима Војске Републике Српске", рекао је Мијановић.

Он је нагласио да су бошњачки екстремисти вршили злочине "убијајући свој народ у сарајевској Улици Васе Мискина, на Маркалама један и два, на игралишту у сарајевском насељу Добриња, на Тузланској капији", подсјетивши да су сви ови догађаји слични терористичким нападима који се данас догађају у свијету.

Мијановић је напоменуо да Градска организација РВИ Зворник, са осталим организацијама проистеклим из прошлог рата, подржава одржавање референдума о Дану Републике Српске.