latinica  ћирилица
01/09/2016 |  11:56 | Аутор: СРНА

Звиздић: БиХ постала дио европског безбједносног система

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је да је БиХ потписивањем Споразума о оперативној и стратешкој сарадњи са Европском полицијом /ЕВРОПОЛ/ постала суштински дио европског полицијског и безбједносног система.
Денис Звиздић   (Фото:faktor.ba) -
Денис Звиздић (Фото:faktor.ba)

"Овим чином направили смо велики корак на путу европских интеграција и реализовали још једну обавезу из Реформске агенде којом смо трајно обезбиједили институционално јачање у борби против организованог криминала", истакао је Звиздић.

Он је нагласио да ће споразум са ЕВРОПОЛ-ом обезбиједити БиХ да квалитетније и ефикасније да пуни допринос укупној европској безбједности, а заузврат ће добити на располагање све капацитете који ће помоћи безбједносном сектору у заштити грађана БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Звиздић је изразио увјерење да ће искуство ЕВРОПОЛ-а и безбједносних агенција бити у обостраном интересу и да ће допринијети ефикаснијој борби против тероризма и свих облика организованог криминала.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић и директор ЕВРОПОЛ-а Роб Вајнрајт потписали су јуче Споразум о оперативној и стратешкој сарадњи који ће омогућити размјену података између БиХ и полиција земаља чланица ЕВРПОЛ-а, укључујући личне податке осумњичених лица.