latinica  ћирилица
01/09/2016 |  10:21 ⇒ 11:02 | Аутор: СРНА

Источна алтернатива: Кампања подршке одржавању референдума о Дану републике

Лијепљењем плаката са позивом грађанима да 25. септембра у што већем броју изађу на референдум и својим гласовима потврде да 9. јануар остане Дан Републике Српске, Удружење грађана "Источна алтернатива" данас је почело своју кампању подршке одржавању референдума.
Кампања "Источне алтернативе" у Сребреници - Фото: СРНА
Кампања "Источне алтернативе" у СребренициФото: СРНА

"Као што смо раније најавили кампању почињемо из Сребренице и Брчког, гдје ћемо данас лијепити плакате подршке одржавању референдума и позвати грађане да обавезно изађу на референдум", изјавио је предсједник овог удружења Војин Павловић.

Он каже да кампањом желе да укажу да је Република Српска изнад свега, а самим тим изнад високог представника и његових одлука, као и свих амбасадора који, мимо свих демократских правила, српском народу оспоравају право на референдум и избор дана који ће обиљежавати као свој празник.

"Сребреница је Република Српска и они који у њој оспоравају одржавање референдума, као и у Брчко дистрикту су непријатељи Републике Српске и српског народа", поручио је Павловић.

У "Источној алтернативи" сматрају да је 25. септембар историјски дан за Републику Српску и подржавају предсједника и институције Републике Српске да истрају у намјери да референдум буде одржан.

Предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" за општину Братунац Миладин Млађеновић рекао је да кампања подршке референдуму данас почиње и у братуначкој општини лијепљењем плаката и позива за излазак на референдум.

"Желимо да поручимо свима да Република Српска опстаје и да је она држава за српски народ. Боримо се за Српску и њена дејтонска овлашћења и права и позивамо грађане да изађу на референдум јер он има историјски значај за судбину српског народа и његову слободу у оквиру БиХ", истакао је Млађеновић.