latinica  ћирилица
01/09/2016 |  10:15 ⇒ 17:02 | Аутор: СРНА

Митровић: Салкићева провокација са ветеранима тзв. АБиХ

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да је састанак потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића са ветеранима такозване Армије БиХ одржан у Бањалуци с циљем долијевања "уља на ватру" поводом референдума о Дану Републике и стварања међунационалних тензија.
Недељко Митровић - Фото: СРНА
Недељко МитровићФото: СРНА

"Овај састанак није био спонтан, већ искључиво плански с циљем долијевања 'уља на ватру' на реторичку препирку о референдуму о Дану Републике и стварања међунационалних тензија", рекао је Митровић.

Он каже да Салкић нема потребе да рјешава питање ветерана такозване Армије БиХ у Бањалуци, јер се борачко-инвлидска питања рјешавају на ентитетском нивоу, односно у овом случају у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

"Салкић ништа овђе не може њима помоћи, већ само да провоцира. А ако је већ желио помоћи, могао је питати своје ветеране шта је са несталим Србима који су закопани у ФБиХ", рекао је Митровић.

Он истиче да би у том случају Салкић и ветерани такозване Армије БиХ дали допринос процесу тражења несталих Срба у ФБиХ.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић разговарао је јуче у Бањалуци са групом ветерана такозване Армије БиХ, а састанку су присуствовали потпредсједник ФБиХ Мелиха Махмутбеговић и федерални министар бораца Салко Букваревић.

Главна тема састанака били су повратак Бошњака у Републику Српску и најављени референдум о Дану Републике.