latinica  ћирилица
01/09/2016 |  10:08 ⇒ 10:32 | Аутор: СРНА

Сергеј Шевић кренуо јутрос у школу

Сергеј Шевић из Блатне код Новог Града, који је прошлог мјесеца оперисан у лондонској клиници због веома ријетке болести сужења надбубрежних артерија, кренуо је јутрос у школу.
Сергеј Шевић - Фото: СРНА
Сергеј ШевићФото: СРНА

Сергеј похађа девети разред Основне школе "Свети Сава" у Новом Граду, а директор ове школе Марина Овука јутрос му је пожељела срећан почетак наставе, као и осталим ученицима и наставницима.

"Посебно нам је драго што је јутрос са нама и наш Сергеј", рекла је Овука.

Настава је јутрос почела у четири основне и двије средње школе у Новом Граду, а претходно су обављене припреме објеката.

У новој школској години у Новом Граду наставу похађа укупно 2.663 ученика - 1.811 у четири основне школе и 852 у двије средње школе.

У први разред основних школа уписано је 169 првачића, а у средњим школама њих 251.

Основна школа "Вук Караџић" је са аустријском организацијом "Футуребаг" и општинским Црвеним полумјесецом обезбиједила за све првачиће школске торбе и прибор.

Ученици ове школе добили су поклоне јутрос, док ће у осталим школама пођела бити обављена током дана и сутра.

Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић, која је јутрос посјетила Основну школу "Вук Караџић", поручила је родитељима који нису били у могућности да до почетка наставе набаве неопходне уџбенике за ђецу, да се обрате општинским службама за помоћ.

Представници Ауто-мото друштва "Уна" Нови Град јутрос су испред школа дијелили ученицима распореде часова и упутства за безбједно учешће у саобраћају.

Секретар овог друштва Слободан Личина истакао је да је ријеч о само једној од активности које ће бити реализоване током септембра.

"У сарадањи са Полицијском станицом Нови Град биће организована предавања, а у подручним школама на сеоском подручју квиз такмичења. Ученици ће и кроз ликовне и литерарне радове указати на проблеме у саобраћају, а најуспјешнији ће добити пригодне поклоне", додао је Личина.

Он каже да је прије почетка наставе у новој школској години обновљена хоризонтална и вертикална сигнализација, постављени билборди са натписима "Возачи, опрез почиње школа", а возачима подијељени леци.