latinica  ћирилица
01/09/2016 |  09:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Клинтонова непопуларна скоро као Трамп

Популарност Хилари Клинтон, демпократске кандидаткиње на изборима за предсједника САД пала је на најнижу тачку у њеној политичкој каријери и сада је готово подједнако непопуларна као њен републикански ривал Доналд Трамп.
Хилари Клинтон (фото: © AP Photo/ Carolyn Kaster) -
Хилари Клинтон (фото: © AP Photo/ Carolyn Kaster)

Према новој анкети коју су спровели Вашингтон пост и Еј-би-и њуз, 56 одсто Американаца има неповољно мишљење Клинтоновој а 41 одсто повољно, пише Вашингтон пост.

Иако је након Националне демократске конвенције у јулу њен рејтинг знатно порастао а њено вођство над Трампом у неким анкетама било двоцифрено она је у посљедњој анкети забележила најгори резултат за 25 година присуства наводи амерички дневник.

Трамп се наравно много дуже лошије котирао у анкетама и његов рејтинг је још увек лошији: 63 одсто Американаца има неповољно мишљење о њему а само 35 одсто повољно.

Међутим ако се гледају само регистровани бирачи, нова анкета заправо показује да је имиџ Клинтонове готово подједнако лош као Трампов, јер 59 одсто има неповољно мишљење о њој, 38 има повољно мишљење, док 60 одсто има неповољно мишљење о Трампу а 37 повољно.

То показује да Трампова популарност не мора да буде пресудна на изборима јер Американци, посебно регистровани бирачи не воле много ни Клинтонову.

"Да није Трампа она би заправо била најнепопуларнији предсједнички кандидат једне велике партије у савременој америчкој историји", оцјењује Вашингтон пост.