latinica  ћирилица
01/09/2016 |  08:37 | Аутор: Б92

Марин Ле Пен: Све, само не Хилари Клинтон

Лидер француске крајње десничарске партије Национални фронт, Марин Ле Пен, подржала је републиканског кандидата на предсједничким изборима у САД Доналда Трампа.

Она је упозорила да би његова демократска противница Хилари Клинтон донијела рат и недаће свијету, јавља Ројтерс.

"Све, само не Хилари Клинтон - то је оно што је у најбољем интересу Француске", рекла је Ле Пен Си-Ен-Ену, одговарајући на питање ког америчког предсједничког кандидата подржава.

Ле Пен је изразила увјерење да "Хилари Клинтон значи рат, пустошење, дестабилизовање свијета, економске изборе који би били погубни по француски народ, геостратешке изборе који би довели до глобалних сукоба".

Лидерка француске крајње деснице са Трампом дијели стратегију која се заснива на представљању себе као "антисистема", наводи британска агенција.

"Нама је заједничко то што нисмо инсајдери, нисмо дио система, не зависимо ни од кога и не примамо налоге ни од једне финансијске институције", рекла је она, говорећи о Трампу и себи.

Марин Ле Пен је кандидат на француским предсејдничким изборима који ће бити одржани априла 2017. године.

Иако њена све популарнија партија има успјеха код гласача због антиимигрантских ставова, Ле Пен је обазривија у својим говорима од Трампа, примјећује Ројтерс.