latinica  ћирилица
01/09/2016 |  07:49 | Аутор: СРНА

Стефановић: Београд је подршка Српској

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стфановић рекао је да Влада Србије чини све да Србија остане стабилна, али и да буде гарант и подршка Републици Српској.
Небојша Стефановић - Фото: РТРС
Небојша СтефановићФото: РТРС

Одговарајући на питање да ли Србија треба да убиједи предсједника Српске Милорада Додика да одустане од референдума, Стефановић је рекао за ТВ "Прва" да Србија не прича тако са "својим народима и са људима које сматра да су много више од пријатеља".

Он је навео да ће данас у Београду на састанку руководства Србије и Српске бити разговарано потпуно отворено о свему што оптерећује ситуацију у региону, и у Србији и у БиХ, да Србија жели да чује отворене идеје и приједлоге, те да се, иако буде различитих мишљења, неће чути свађа између Србије и Српске.

"Нећете никада чути лошу реч према нашем народу и људима који одлучују о судбини Српске. Не желимо било какве сукобе, хоћемо да конструктивно разговарамо, водећи рачуна и о интересима Српске и Србије", нагласио је Стефановић.

Он претпоставља да ће бити разговарано о свим темама које су се чуле у јавности посљедњих дана и неколико мјесеци и истиче да је Србији веома важно да види шта може да уради за мир и стабилност у земљи и региону и како може да се супротстави свима који желе да угрозе стабилност и Србије и Српске.

"Србија последњих година врло одговорно води своју политику, не вређамо било кога, не провоцирамо било кога и не чинимо ништа што би угрозило стабилност и безбедност", нагласио је Стефановић.