latinica  ћирилица
31/08/2016 |  20:53 | Аутор: Б92

Марковић у Спортингу

Српски фудбалер Лазар Марковић враћа се у Лисабон, али не и у редове Бенфике.

Бивши нападач Партизана играће наредне сезоне на позајмици у редовима највећег ривала Спортинга.

Марковић није успио да се наметне у Ливерпулу ни код Јиргена Клопа, па ће опет пажњу на себе морати да скрене ван Премијер лиге.

За разлику од прошле сезоне и непознатог окружења у Фенербахчеу, у Лисабону ће опет сарађивати са тренером Жоржом Жесусом, који га је својевремено довео у Бенфику из Партизана.

Марковић има 22 године, а у Лисабону би требало да надокнади одлазак португалског репрезентативца Жоаа Марија, који је прешао у Интер.

Србин је био велика жеља Њукасла и Рафаела Бенитеса, али је одбио понуду "сврака" јер му нису били довољно атрактивни због играња у Чемпионшипу.

С друге стране, Спортинг ће се надметати у Лиги шампиона, а играће у Групи Ф са Реал Мадридом, Борусијом Дортмунд и Легијом из Варшаве.

Осим Марковића, Спортинг је овог љета довео још Баса Доста, Алана Руиса, Бруна Паулисту, Лука Кастањоса, а ту је већ неко вријеме Радосав Петровић.

С друге стране, отишли су Маријо, Налдо, Теофило Гутијерес, Андре Кариљо, Андре Мартинс, Алберто Аквилани, а очекује се да ће за њима још Ислам Слимани и Адријен Силва.