latinica  ћирилица
31/08/2016 |  18:48 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Драган Анђелић, ипак, у новој фотељи (ВИДЕО)

Написи о сумњивим пословима и суочавање са могућом истрагом због склапања штетних уговора док је био директор Вода Српске, нису спријечили да Драган Анђелић добије мјесто замјеника директора Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ. Дом народа ПС БиХ, већином гласова и без расправе, потврдио је његово именовање.
Драган Анђелић - Фото: РТРС
Драган АнђелићФото: РТРС

И тек што је службени извјештај ЦЈБ Источно Сарајево против Анђелића, заснован на анонимној пријави групе грађана, стигао до Окружног тужилаштва, Анђелић сједа у нову фотељу.

Три гласа против, српских делегата из СНСД-а и ДНС-а, нису била довољна да се у Дому народа нешто промијени.

Зато су Анђелића, уз по четири гласа "за" из бошњачког и хрватског клуба, подржала два српска делегата из СДС-а, укључујући и Огњена Тадића, замјеника предсједавајућег Дома народа ПС БиХ, иако је до прије два тврдио да није сигуран како су они гласали: "Није члан ни кандидат СДС-а, СДС нема ништа са њим у том погледу. Он се пријавио као грађанин. Нисам сигуран ни да су посланици СДС-а гласали за њега".

Тадић поступак није образложио новинарима, али оно што је интересантно јесте да СДС за вријеме великих поплава није штедио оптужбе на рачун данас изабраног Анђелића, као кадра ДНС-а.

Мишљење се, очигледно, напрасно промијенило.