latinica  ћирилица
31/08/2016 |  16:43 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Требињске школе спремне за почетак наставе (ВИДЕО)

У све три требињске основне школе све је спремно за почетак наставе.
Требињске школе спремне за почетак наставе - Фото: РТРС
Требињске школе спремне за почетак наставеФото: РТРС

Као и претходних година, током љетног распуста, очишћене и уређене су све просторије. Ове године први пут је обезбијеђено и 35 комплета уџбеника за дјецу са једним родитељом.

Током љета, у три требињске основне школе није било значајнијих реконструктивних радова. Ипак, извршено је чишћење, кречење и сређивање свих учионица, као и фискултурних сала. Све је спремно за повратак ученика у школске клупе.

- Наставници су спремни и радујемо се доалску ученика наше школе, акже Дарко Јегдић, директор ОШ "Јован Јовановић Змај".

Милош Мрдић, директор ОШ "Свети Василије Острошки", каже да су одражни активи, наставничка вијећа, формирарана одјељења, одржано савјетовање за анставнике и да је у том смислу све спремно.

- Кад погледате школе у окружењу ми можемо бити срећни и мислим да и наши ученици имау разлога да буду срећни, истиче Мишо Пешић, директор ОШ "Вук Караџић".

У Требињу ће ове године бити уписана два разреда првака мање. Само у школи Свети Василије Острошки тај број је на нивоу прошлогодишњег.

Због све мањег броја ђака, доводи се у питање и опстанак подручних школа, иако су многи од ових објеката реновирани и пружају добре услове за образовање. У новој школској години биће зато прављена комбинована одјељења.

И ове године, за ученике првог о другог разреда, као и одличне ученике који долазе из породица четворо и више дјеце, обезбијеђени су бесплатни уџбеници.